Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 21 Svibanj 2015 11:35

Mladi ljubuški glazbenici ostvarili zavidne rezultate

Napisao/la 

Glazbena škola Ljubuški sudjelovala je na “Međunarodnom glazbenom natjecanju” koje se održalo od 14. do 17. svibnja na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta Slobomir u Bijeljini. Pet učenika GŠ Ljubuški natjecalo se u disciplini “Klavir solo” u tri različite kategorije, ovisno o uzrastu te su svi oni ostvarili zavidne rezultate.

240 natjecatelja

Tako su Matea Tomić, Marta Šaravanja i Ela Vučić osvojile drugu nagradu u prvoj kategoriji, dok su se u drugoj kategoriji natjecale Paula Bunoza, koja je osvojila drugu, i Dominik Šiljeg, koji je osvojio treću nagradu. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 240 prijavljenih natjecatelja iz 70 različitih škola iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Mađarske i Slovačke.
Ravnateljica škole Ivana Zrimšek Šaravanja kazala je kako je odluka da idu na ovo natjecanje bila vrlo hrabar potez iz više razloga.

Veliki uspjeh

“Kao prvo, počeli smo se pripremati tek početkom ožujka, kada smo i donijeli konačnu odluku da idemo. Zatim, ovo je općenito prvo natjecanje ovim učenicima kao i njihovim mladim učiteljicama. I na koncu, ovo natjecanje je na glasu po vrlo oštroj konkurenciji, u što smo se i uvjerili, jer većina sudionika dolazi iz škola s vrlo dugim tradicijama iz velikih gradova s velikim natjecateljskim iskustvima, pa je većini naših konkurenata ovo bilo već 2. ili 3. natjecanje ove godine. Nismo ni približno slutili što nas čeka, jer pored Glazbene škole iz Trebinja bili smo jedini natjecatelji iz Hercegovine, tako da smo prezadovoljni rezultatima. Ovo je veliki uspjeh kako za učenike i njihove učiteljice, tako i za našu školu.  Još jednom čestitamo i zahvaljujemo učenicima i učiteljicama Ani Kožul i Mateji Madžar koje su ih pripremale, kao i mentorici projekta Alenki Milano te roditeljima koji su u svakom pogledu podržali ovaj projekt. Trud se ipak isplatio, a dogodine se sigurno vraćamo još bolji”, izjavila je Zrimšek Šaravanja.

Dnevni list