Ispiši ovu stranicu
Utorak, 15 Travanj 2014 07:01

Zimski dan u BiH: Snijeg zabijelio Sarajevo

Napisao/la 
Zimski dan u BiH: Snijeg zabijelio Sarajevo Zimski dan u BiH: Snijeg zabijelio Sarajevo

U Sarajevu je jutros osvanuo snijeg! Snijeg je počeo padati tijekom noći s ponedjeljka na utorak, a do ovog trenutka je napadao toliko da gotovo podsjeća na zimske dane. I nastavlja padati. Sve podsjeća na sevdalinku "Snijeg pade na behar na voće".

Potvrdila se tako osnovanost upozorenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda da ne odlažete zimske čizme i odjeću.
Da cijela stvar bude zanimljivija, danas je trebala biti završena i zimska sezona u prometu, odnosno obvezna upotreba zimske opreme.
Umjesto toga, iz BIHAMK-a je jutros priopćeno da se zbog snijega koji pada otežano prometuje na cestama u BiH.
Meteorolozi su za danas najavili pogoršanje vremenskih prilika u našoj zemlji.

"U cijeloj zemlji će biti osjetno hladnije. Jutarnja temperatura iznosit će od dva do osam, na jugu do 10, a dnevna od pet do 13 stupnjeva Celzijevih", izjavila je jučer za Ismira Ahmović iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U srijedu se očekuje slično vrijeme. U jutarnjim satima se i u nizinama očekuje susnježica. Temperature će se spustiti ispod nule. Jutarnje će biti od -1 do četiri, na jugu do šest, a dnevne od pet do 10, na jugu do 15 stupnjeva.

"Očekujemo snijeg do petka u višim područjima kao što su Sarajevo, Bugojno, Livno... U nižim područjima kao što je sjeverna Bosna će uglavnom biti kišno vrijeme. Od petka će temperature polako rasti, pogotovo za vikend kada će temperature biti preko 10 stupnjeva Celzijevih ", kazao je za Ibrahim Smailović iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U četvrtak ujutro će biti hladno, s temperaturom ispod -2 stupnja.

Klix.ba