Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 01 Svibanj 2014 12:12

Vlada ŽZH usvojila program rada za 2014. godinu

Napisao/la 
Vlada ŽZH usvojila program rada za 2014. godinu Vlada ŽZH usvojila program rada za 2014. godinu

U utorak 29. travnja 2014. godine u Širokom Brijegu je održana 84. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke, na kojoj je utvrđen Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju i gradnji, koji je upućen u daljnju proceduru Skupštine Županije Zapadnohercegovačke. Također, usvojen je i Program rada Vlade Županije Zapadnohercegovačke za 2014. godinu, koji je također upućen u daljnju skupštinsku proceduru.

Vlada je usvojila Izvješće o radu Ministarstva financija Županije Zapadnohercegovačke  za 2013. godinu, Izvješće o radu Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke  za 2013. godinu, Izvješće o radu Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke za 2013. godinu te Izvješće o radu Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke za 2013. godinu, dok je Izvješće o radu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke  za 2013. godinu vraćeno na dopunu.
Također, Vlada je donijela Odluku o odobravanju prijenosa sredstava sa posebnih transakcijskih računa; Odluku o Programu utroška sredstava „Tekući prijenosi za programe kulture“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2014. godinu; Odluku o Programu utroška sredstava „Tekući prijenosi za šport“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2014. godinu, Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o isplati sredstava za investicije u zdravstvu predviđenih Financijskim planom Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke za 2014. godinu, kao i Odluku o proglašenju 2. svibnja 2014. godine (petak) neradnim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj.
Radoslav Zlopaša iz Posušja razriješen je dužnosti direktora poduzeća SEP NOVA d. o. o. Posušje, dok je za vršitelja dužnosti direktora navedenog poduzeća imenovan Mate Begić iz Posušja.

vladazzh.ba