Ispiši ovu stranicu
Petak, 09 Svibanj 2014 06:15

Danas manifestacija „Novinar godine“

Napisao/la 
Danas manifestacija „Novinar godine“ Danas manifestacija „Novinar godine“

Devetnaesta po redu manifestacija „Novinar godine“ održat će se u hotelu „Brotnjo“ u Čitluku. Najvažnija godišnja manifestacija Društva novinara BiH, najstarije novinarske cehovske organizacije u našoj zemlji, tradicionalno se organizira u povodu 3. svibnja Svjetskog dana slobode medija. Ovogodišnja 19-ta po redu novinarska svečanost zbog prvosvibanjskih praznika, održat će se u petak (9. svibnja) s početkom u 20:00 sati.

Uz glavnu nagradu „Novinar godine 2013.“, bit će proglašeni najbolji u četiri kategorije – printani mediji, radijsko i televizijsko novinarstvo, a dodijelit će se priznanje u kategoriji „Nagrada za životno djelo“.

Inače, natjecati se mogu samo novinari redakcija čije je sjedište na prostoru BiH. Nominacije se vrše prijavama na natječaj od strane redakcija ili pojedinačnim prijedlozima.

Najbolje će odabrati Ocjenjivački sud sastavljen od članova Upravnog odbora, te predsjednika Skupštine, Nadzornog odbora i Suda časti. Laureata u kategoriji „Nagrada za životno djelo“ bira Sekcija novinara veterana koja djeluje pri ovome Društvu, a potvrđuje Ocjenjivački sud.

Bolji Ljubuški