Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 05 Svibanj 2014 11:26

Počinje lov na 10.000 radnih mjesta

Napisao/la 
Počinje lov na 10.000 radnih mjesta Počinje lov na 10.000 radnih mjesta

Federalni zavod za zapošljavanje (FZZZ) danas je na svojoj web stranici objavio javne pozive za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja i sufinanciranja stjecanja prvog radnog iskustva, Programu pripreme za rad kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje te Programu zapošljavanja Roma u 2014. godini.

Direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Kenan Rešo prije nekoliko dana je u Sarajevu na konferenciji za novinare predstavljajući ova tri nova programa aktivne politike zapošljavanja u 2014. godini rekao kako bi oni trebali osigurati oko 10.000 radnih mjesta u Federaciji BiH.

Rešo je tom je prilikom istaknuo i da će u 6. i 7. mjesecu biti objavljen još jedan set programa zapošljavanja te pojasnio spomenuti program.

Jačanje konkurentnosti na tržištu rada - Prvo radno iskustvo mjera je za mlade nezaposlene osobe dobi do 30 godina, te izuzetno do 35 godina - ukoliko su prijavljene na evidenciju nezaposlenih duže od 12 mjeseci, uz zasnivanje radnog odnosa na razdoblje od šest mjeseci (osobe sa srednjom stručnom spremom, III i IV stupnja) i 12 mjeseci (osobe za višom - VI stupanj s visokom stručnom spremom -VII stupanj).

Sufinanciranje zapošljavanja - Prilika za sve, mjera je koja podrazumijeva zapošljavanje nezaposlenih osoba bez obzira na radno iskustvo, dob i stupanj obrazovanja uz zasnivanje radnog odnosa na razdoblje od šest mjeseci.

Sufinanciranje sezonskog zapošljavanja je nova mjera na tržištu rada i podrazumijeva zapošljavanje 1.000 nezaposlenih osoba, prvenstveno bez kvalifikacije, koje su najbrojnije na evidenciji nezaposlenih (NK i NSS), bez obzira na radno iskustvo i dob uz zasnivanje radnog odnosa na razdoblje do tri mjeseca.

Sufinanciranje zapošljavanja teško zapošljivih osoba - Vaučer za posao je također nešto novo na tržištu rada u FBiH i podrazumijeva zapošljavanje 600 nezaposlenih osoba dobi više od 40 godina, bez obzira na radno iskustvo i stupanj obrazovanja, prijavljenih na evidenciju najmanje 24 mjeseca, uz zasnivanje radnog odnosa na razdoblje od šest mjeseci.

Bljesak.info