Ispiši ovu stranicu
Petak, 16 Svibanj 2014 10:09

Od ponedjeljka sunčano vrijeme, vodotoci rijeka bit će u opadanju

Napisao/la 
Od ponedjeljka sunčano vrijeme, vodotoci rijeka bit će u opadanju Od ponedjeljka sunčano vrijeme, vodotoci rijeka bit će u opadanju

Situacija sa poplavama i padalinama polako se smiruje na području Bosne i Hercegovine potvrdio je za Anadolu Agency (AA) klimatolog Željko Majstorović iz Hidrometeorološkog zavoda FBiH.

"Sada imamo samo povremene padaline, dok u nekim predjelima kiša uopće ne pada. Sutra će situacija biti bolja i temperature će postupno rasti sljedećih dana. Već u nedjelju neće biti padalina u mnogim krajevima BiH", rekao je Majstorović.

Naglašava da se od ponedjeljka u potpunosti mijenja vrijeme jer će u većem dijelu BiH biti sunčano, a temeprature će porasti.

"U subotu i nedjelju se mogu očekivati sunčana razdoblja u nekim djelovima zemlje. Već od ponedjeljka se vrijeme potpuno mijenja i bit će sunčano. A i situacija s vodotocima rijeka se mijenja jer će oni sljedećih dana postupno opadati", istaknuo je Majstorović za AA.

Obilne kišne padaline i poplave pogodile su proteklih dana mnoge gradove diljem BiH. Najkritičnija je situacija na području Zeničko-dobojske županije, odnosno u općini Maglaj koja je praktično u potpunosti poplavljena.

Ipak, stručnjaci napominju da se sveukupno stanje polako stabilizira i da su danas zabilježene manje padaline na području BiH.