Ispiši ovu stranicu
Petak, 06 Lipanj 2014 09:48

Umirovljenici će od mirovina dati pola milijuna za štete od poplava

Napisao/la 
Umirovljenici će od mirovina dati pola milijuna za štete od poplava Umirovljenici će od mirovina dati pola milijuna za štete od poplava

Umirovljenici će kao doprinos humanitarnoj akciji pomoći umirovljenicima koji su najteže nastradali u nedavnim poplavama donirati oko pola milijuna KM, potvrdio je za Večernji list koordinator u Uredu za odnose s javnošću u Federalnom zavodu MIO Tomislav Kvesić.

Naime, svim umirovljenicima koji žive u Federaciji BiH od mirovina za svibanj će biti obustavljen određeni iznos kao doprinos humanitarnoj akciji koja je pokrenuta u cilju pomaganja umirovljenicima koji su najteže nastradali u nedavnim poplavama.
Obustavljanje će se, navodi Kvesić, vršiti ovisno o iznosu mirovine, te će tako umirovljenicima koji primaju mirovinu u visini iznosa najniže mirovine biti obustavljena 1 KM.

Onima koji primaju iznose od najniže do zajamčene bit će obustavljene 2 KM, umirovljenicima koji imaju mirovine u iznosi između zajamčene i 869 KM bit će obustavljene 2,5 KM, dok će oni koji imaju mirovine jednake ili veće iznosu od 870 KM biti odustavljene 3 KM.

''Ako netko od korisnika nije spreman iskazati solidarnost s umirovljenicima koji su stradali u poplavama, i ovim, ipak simboličnim iznosom, pomoći onima koji su u poplavama ostali bez cjelokupne imovine, može se obratiti najbližem udruženju umirovljenika, navesti da se ne slaže s navedenim, jednokratnim odbijanjem, te će mu odbijeni iznos biti vraćen prilikom sljedeće isplate mirovina'', rekao je Kvesić ističući kako za obustavljanje određenih iznosa od mirovine imaju suglasnost Udruženja umirovljenika sa svih razina.

Inače, već smo pisali kako su umirovljenici pokazali najviše humanosti kada je u pitanju humanost, pa je tako tijekom emisije BHRT-a 'Ljudi ljudima, pozovi i pomozi' više gostiju potvrdilo kako su uh uglavnom zvali umirovljenici, a neki i po dvadeset puta.

Bljesak.info