Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 11 Lipanj 2014 05:18

Čović: Preko Komšića i njemu sličnih Hrvate se pokušava eliminirati kao politički narod

Napisao/la 
Čović: Preko Komšića i njemu sličnih Hrvate se pokušava eliminirati kao politički narod Čović: Preko Komšića i njemu sličnih Hrvate se pokušava eliminirati kao politički narod

Hrvate se pokušava eliminirati kao politički narod, a Bosnu i Hercegovinu odvesti na političko, ekonomsko i svako drugo dno, izjavio je predsjednik HDZ BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović, komentirajući za Hrvatski Medijski Servis najavu Željka Komšića da će njegova stranka Demokratska fronta istaknuti kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i za dopredsjednika Republike Srpske.

-Ova nastojanja su plod strategije Bošnjaka kroz djelovanje DF-a i onih slićnih Komšiću. Dok Srbi i Bošnjaci vode svoju utakmicu, Hrvatima se ponovno želi bošnjačkim glasovima odrediti tko će ih predstavljati u Predsjedništvu BiH. Pokušava ih se eliminirati kao politički narod. Time i Bosnu i Hercegovinu vode na dno “ ekonomsko “ “političko”  i  svako drugo, kazao je Čović.

Podsjetimo, Željko Komšić, kao kandidat SDP-a, u dva je navrata bošnjačkim glasovima izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, što je destabiliziralo Bosnu i Hercegovinu, te narušilo odnose između Hrvata i Bošnjaka.

Nakon što je napustio SDP i osnovao vlastitu stranku Demokratska fronta, koja je po članstvu i podršci birača, kao i SDP, predominantno bošnjačka, Komšić je u prošlotjenoj izjavi Federalnoj televiziji najavio kako je Predsjedništvo DF-a raspravljalo o tome kandidirati Bošnjaka ili Hrvata i jednoglasno odlučilo kako treba istaknuti kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i dopredsjednika RS iz reda Hrvata. Nije isključio mogućnost da DF za funkciju člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda kandidira Damira Marijanovića, bivšeg ministra obrazovanja Sarajevske županije, za kojeg Komšić “nije siguran kako se izjašnjava” ili sarajevskog akademika Slavu Kukića.

HMS