Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 12 Lipanj 2014 05:51

Akcija 'Šetač 2': U BiH uhićeno 15 osoba, zaplijenjeno 130 kilograma marihuane

Napisao/la 
U akciji 'Šetač 2' u BiH uhićeno 15 osoba, zaplijenjeno 130 kilograma marihuane U akciji 'Šetač 2' u BiH uhićeno 15 osoba, zaplijenjeno 130 kilograma marihuane

U akciji "Šetač 2“, usmjerenoj protiv međunarodne organizirane kriminalne grupe zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama, na području Republike Srpske slobode je lišeno 10 osoba, u Federaciji BiH pet, a za četiri osobe se još traga.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova RS-a je potvrđeno da je u dosadašnjem tijeku akcije ukupno zaplijenjeno 130 kilograma opojne droge marihuana.
U jučerašnjim pretresima u Republici Srpskoj policija je pronašla i oduzela pet putničkih motornih vozila, 2,5 kilograma eksploziva, jednu pušku, šest ručnih radio stanica, jedan pištolj i lovačku pušku.

Policijski službenici Službe za suzbijanje organiziranog kriminaliteta i korupcije MUP-a RS, CJB Istočno Sarajevo i Trebinje su u suradnji sa Specijalnom jedinicom policije MUP-a RS izvršili i pretrese na 12 lokacija na području Hercegovine i Istočnog Sarajeva, a u ovim aktivnostima sudjelovao je i Helikopterski servis Republike Srpske.

Pripadnici FUP-a su na području Federacije BiH izvršili pretrese na sedam lokacija.

Akciju “Šetač” proveli su policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske u suradnji sa Federalnom upravom policije, te policijama Crne Gore i Hrvatske.

Ova akcija se u BiH provodi pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

Međunarodna istraga kodnog naziva “Šetač 2” provedena je uz podršku SELEC-a (Centra za provođenje zakona u JI Europi).

Tijekom svih aktivnosti, pod kontrolu su jasno stavljeni svi osumnjičeni, a prvoosumnjičeni S.P. i još dvije osobe se od ranije nalaze u bijegu.

Svi osumnjičeni će biti ispitani od istražnog tima Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH koji se nalazi na terenu, nakon čega će donijeti odluku protiv koliko uhićenih osoba će uputiti prijedlog za određivanje mjera pritvora ili mjera zabrane.

Ova akcija je rezultat međunarodne i regionalne suradnje Tužiteljstva BiH i policijskih agencija sa pravosudnim i policijskim agencijama zemalja regije, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Bljesak.info