Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 22 Lipanj 2014 08:35

Danas u BiH temperature i do 30 stupnjeva

Napisao/la 
Danas u BiH temperature i do 30 stupnjeva Danas u BiH temperature i do 30 stupnjeva

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Tijekom dana, razvojem naoblake, ponegdje u centralnim, istočnim i zapadnim područjima mogući su kratkotrajni lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 22 do 30 stupnjeva.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Bjelašnica 7 stupnjeva, Ivan-sedlo i Sokolac 10, Bugojno i Kupres 11, Sarajevo i Srebrenica 12, Livno i Sanski Most 13, Banja Luka i Zvornik 14, Bihać, Tuzla i Zenica 15, Doboj 16, Bijeljina, Prijedor, Stolac i Trebinje 17, Gradačac i Čapljina 18, Mostar i Neum 19.

Biometeorološke prilike bit će povoljne. Svježije noći i jutra omogućit će mirniji san, a tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Tijekom najtoplijeg dijela dana, neophodno je na jugu zemlje povesti računa o zaštiti od UV zračenja i po mogućnosti reducirati boravak na otvorenom, a u Bosni obratiti pažnju zbog mogućih pljuskova i grmljavine.

Bolji Ljubuški