Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 23 Lipanj 2014 14:31

Dario Kordić počasni građanin Brčko distrikta

Napisao/la 
Dario Kordić počasni građanin Brčko distrikta Dario Kordić počasni građanin Brčko distrikta

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Brčko distrikta (HSS) Ivan Krndelj kazao je kako u toj stranci odlazak brčanskog gradonačelnika Ante Domića na doček haškog optuženika Daria Kordić u Zagreb, drže kao njegovu privatnu stvar.

Krndelj je dodao kako je, formalno-pravno gledano, Kordić još uvijek počasni građanin Brčko distrikta jer je u studenom 1995. godine proglašen počasnim građaninom općine Ravne Brčko, a tu odluku vlasti Brčko distrikta nikada nisu ukinule.

- Točno je kako je, zbog svesrdne pomoći koju je u tim ratnim vremenima Kordić pružao općini Ravne Brčko i proglašen počasnim građaninom. No to je bilo tada, a sada su drugojačije okolnosti. On je sada haški osuđenik i mi moramo poštivati europsko i svjetsko zakonodavstvo i odluku suda u Hagu i tako se ponašati - kazao je Krndelj.

Zbog odlaska brčanskog gradonačelnika Ante Domića na doček Darija Kordića u Zagreb sve bošnjačke političke stranke, pojedine nevladine udruge i predstavnici Islamske zajednice u Brčkom, pokrenule su inicijativu za njegovom smjenom.

FENA