Ispiši ovu stranicu
Subota, 12 Srpanj 2014 06:58

Koroman na listi HDZ 1990: Podržavam Raguža

Napisao/la 
Koroman na listi HDZ 1990: Podržavam Raguža Koroman na listi HDZ 1990: Podržavam Raguža

Željko Koroman, predsjednik Hrvatskog pravaškog bloka, stranke članice aktualnog HNS-a, ide na listu HDZ-a 1990 za državnu razinu, na skorašnjim općim izborima.

"Da, informacija je točna jer Hrvatski pravaški blok i HDZ 1990 imaju sličnu političku platformu i smatram da smo mi ovim postali alternativa u samom HNS-u. Ne može Dragan Čović ili netko drugi imati monopol u HNS-u. Žao mi je što HNS nije imao jednog kandidata za člana Predsjedništva BiH. Trebalo je definirati kriterije, reference i onda izabrati najboljeg kandidata, ali pojedinci nisu mislili tako. Međutim, HP blok ne daje nikome bjanko potporu i mi nastavljamo živjeti Deklaraciju HNS-a koju smo potpisali i unutar HNS-a slobodno razmišljati te u tom kontekstu naravno da dajemo jasnu potporu Martinu Ragužu za člana Predsjedništva BiH", potvrdio je predsjednik HP bloka za Republiku.

No, iako se radi o jednoj od manjih članica HNS-a, uvrštavanje Koromana na listu Devedesetke značajna je poruka iz HNS-a jer je pluralizam u toj instituciji do sada jedino i uporno zagovarao HDZ 1990.

Koroman je već u nekoliko navrata oštro kritizirao aktualni HNS. "Čović i Ljubić su interese HNS-a podredili svom osobnom interesu i interesu nekih lobija, odnosno skupina oko sebe. U tom im poslu pomaže nekoliko manjih, rezervnih stranaka koje su oni osnovali", svojedobno je izjavio u jednom intervjuu.

Treba podsjetiti da je HP blok, odnosno predsjednik te stranke Željko Koroman, potpisao koalicijski sporazum HNS-ovih stranaka (osim HDZ-a 1990) o zajedničkom izlasku na predstojeće opće izbore u BiH na svim razinama vlasti.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović tada je rekao da su se od stranaka HNS-a za izbore prijavili HDZ BiH, HSS, HKDU BiH, HSP Dr. Ante Starčević i HSP Herceg-Bosne, koje će i činiti koaliciju te da tu koaliciju podržavaju i ostale članice.
Čini se da ipak nije tako.

V.S./republikainfo.com