Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 11 Veljača 2015 06:49

Predstava "Ovan nije kriv" pred slavonskom publikom u Retkovcima

Napisao/la 
Predstava "Ovan nije kriv" pred slavonskom publikom u Retkovcima Predstava "Ovan nije kriv" pred slavonskom publikom u Retkovcima

Kazalište “Mika Živković” - Retkovci, pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i općine Ivankovo, organizira 27. Smotru kazališnog stvaralaštva, koja će se održati od 31. siječnja do 22. veljače. U bogatom programu publika će moći pogledati 13 kazališnih predstava, od toga njih 10 je za odraslu publiku, dok će najmlađi moći pogledati tri predstave primjerene njihovom uzrastu. Ovom prigodom, slavonskoj publici će se predstaviti glumci amateri iz Hardomilja, koji će izvesti predstavu "Ovan nije kriv" autorice i redateljice Jelene Bandur. Predstava će biti upriličena 13. veljače u 19:00 sati.

I ovogodišnja Smotra s međunarodnim je predznakom, jer u Retkovce osim kazališta s područja Hrvatske stižu i kazališni amateri iz Srbije te Bosne i Hercegovine, odnosno iz Šida (Srbija), Hardomilja (BiH) i Mostara (BiH). Osim njih publika će uživati u izvrsnim kazališnim ostvarenjima amatera iz Jastrebarskog, Đurđevca, Belog Manastira, Omiša, Zeline, Pačetina, ali i domaćina Kazališta “Mika Živković” iz Retkovaca, piše Glas Slavonije.

Mladi i talentirani Hardomiljčani imali su priliku predstaviti se ljubuškoj publici. Tako je pretpremijera predstave "Ovan nije kriv" upriličena protekle godine u sklopu proslave blagdana sv. Stjepana na Hardomilju, dok je premijera izvedena u  svadbenom salonu "Ohio" .

Drama/predstava ‘Ovan nije kriv’ je zapravo društvena komedija, koja kroz cijelu radnju prikazuje karakter nekadašnjeg, i u nekoj mjeri sadašnjeg, društva. Bitno je tko čije prezime nosi, njegov društveni status, a ukoliko su imali zrnce antipatije jedni prema drugima, samo su tražili razlog da s njima prekinu sve odnose. I u svom tom metežu se pojavi mlađa generacija, u ovom slučaju ljubavni par, kojoj nije stalo do prošlosti, nego pokušava biti sretna.

Bolji Ljubuški