Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 12 Veljača 2015 11:43

Pripreme za dolazak pape: Delegacija Vatikana obilazi stadion na Koševu

Napisao/la 
Pripreme za dolazak pape: Delegacija Vatikana obilazi stadion na Koševu Pripreme za dolazak pape: Delegacija Vatikana obilazi stadion na Koševu

Izaslanstvo Vatikana, Katoličke crkve u BiH i Predsjedništva BiH predvođeno Borjanom Krišto, dopredsjednicom HDZ BiH, stiglo je u prostorije Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase kako bi provjerilo sigurnosno stanje, a u vezi s dolaskom pape Franje u Sarajevo u lipnju, piše novinska agencija Patria.

Izaslanstvo su primili rukovoditelji Centra za sport i rekreaciju direktorica Jasmina Polić i ostali zaposlenici, koji su upravo započeli sastanak s visokim izaslanstvom.

Kako je prije samog početka kazala Polić, u ovom trenutku se još uvijek ne zna hoće li papa u lipnju središnji govor održati na stadionu na Koševu, kao što je to 1997. godine učinio Papapa Ivan Pavao Drugi.

Međutim, ona je potcrtala kako su oni kao upravitelji stadiona spremni učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi se ova veličanstvena svečanost mogla održati upravo ovdje.

- Visoko izaslanstvo je obišlo stadion, raspitivali su se za sve uvjete. Među njima je bilo i onih koji su 1997. godine bili ovdje i nisu krili oduševljenje koliko se do danas stadion obnovio i koliko su bolji uvjeti. Nisu se izjasnili hoće li papa u lipnju održati središnji govor na Koševu, otišli su dalje u obilazak. No, bez obzira na to zaposlenici CSR-a će pripremati se i osigurati dodatne uvjete ukoliko to bude traženo od nas, kako bi ponovno i ovaj papa održao središnji govor baš na ovom stadionu, kazao je Haris Fazlagić, rukovoditelj sektora marketinga u CSR-u.

NAP