Ispiši ovu stranicu
Subota, 04 Travanj 2015 07:34

Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Napisao/la 

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme.


Temperature zraka u 08 sati (°C):

Bjelašnica -10; Kupres -5; Goražde, Ivan Sedlo -3; Bugojno, Jajce, Livno, Tuzla, Zenica -2; Sanski Most, Sarajevo -1; Čapljina 2;  Mostar 3; Gradačac 4; Bihać 5; Neum 7;

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati pretežno oblačno vrijeme. Tijekom poslijepodneva u zapadnim i sjeverozapadnim područjima očekuje se kiša, a u večernjim satima i u noći sa subote na nedjelju padaline u cijeloj zemlji. U nizinama će padati kiša, a u višim područjima, iznad 800 m, snijeg ili susnježica. Vjetar, slab, južni i jugozapadni, a krajem dana u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 8 do 15 °C.

U Sarajevu nakon sunčanog jutra postepeno naoblačenje. Kiša se očekuje u večernjim satima. Dnevna temperatura oko 10 °C.

U nedjelju, 5 travnja, u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom. Očekivana količina padalina je između 20 i 40 litara po metru kvadratnom u cijeloj zemlji. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 °C, na jugu Hercegovine od 4 do 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8 °C, na jugu Hercegovine od 8 do 12 °C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.