Ispiši ovu stranicu
Subota, 02 Studeni 2019 12:14

Slučaj ubojstva Lane Bijedić: Nije se smjelo dopustiti da tijelo tako brzo bude kremirano

Napisao/la 

Istraga ubojstva 19-godišnje Lane Bijedić očito sve ovo vrijeme ide u pogrešnom smjeru, a dobro obavješteni kao posljednju nadu za pronalazak ubojice vide u mogućnosti da istragu preuzme Federalna uprava policije.

Dvadeset i šest dana je prošlo otkad je ribar u rijeci Studenčici, te kobne nedjelje, ugledao tijelo djevojke za koje se kasnije ispostavilo da pripada Lani Bijedić, nesuđenoj studentici građevine International Burch Sveučilišta iz Sarajeva i kćerke dekanice Fakulteta informatičkih znanosti iz Mostara, Nine Bijedić.

Kako izvor portala Klix.ba iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije kaže sad je valjda svima jasno da nasumična potraga za osumnjičenim nema pretjeranog smisla.

"Greške su napravljene već prvog dana istrage i par dana kasnije. Neke osnovne radnje nisu urađene, neke ključne osobe ispitane... Sve je prepušteno kadrovima koji su zapošljavani zadnjih godina, a dobro znamo kako to izgleda", kazao je.

Istražitelji ne samo da ne znaju ko je svirepo ubio nesretnu Lanu, nego čak nisu utvrdili niti mjesto ubojstva. Problem predstavlja i njen telefon, pogrešno su tumačili dokumente pronađene na njenom računalu, nikto još sa sigurnošću ne zna šta ju je nagnalo da se uputi prema Čapljini i onda skoro osam kilometara pješači prema mjestu na kojem je vjerojatno ubijena.

"Sigurno je da se nije smjelo dopustiti da tijelo tako brzo bude kremirano, jer ne bi bio prvi put da se u ovakvim slučajevima zatraži ponovna obdukcija. Sada to nije moguće uraditi", kaže za Klix.ba izvor iz MUP-a ZHŽ-a.

Policija je danima pretraživala snimke nadzornih kamera na cestama oko Čapljine, čekala vještačenja vozila za koja su svi znali da nemaju veze sa slučajem, čak i internet komentatore koji su znali napisati svoj razvoj događaja pa upadali u oko policiji.

Hercegovina.info