Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 02 Prosinac 2019 14:18

Porezna uprava pozvala obveznike da podnesu porezne prijave i plate obveze

Napisao/la 

Porezna uprava Federacije BiH podsjetila je porezne obveznike da je do kraja 2019. ostalo još nepunih mjesec dana te ih je pozvala da podnesu porezne prijave i plate obveze u skladu sa zakonom.

Ističu kako podnošenjem poreznih prijava i plaćanjem poreznih obaveza, u skladu sa zakonom, porezni obveznici neće biti izloženi riziku izricanja kazni, i to: za neplaćanje poreza na dobit do 100.000 KM, za nepodnošenje poreznih prijava do 100.000 KM, za neplaćanje doprinosa do 5.000 KM, kao ni riziku plaćanja kamate po stopi od 0,04 posto dnevno, odnosno na godišnjoj razini 14,6 posto.

Također, podsjećaju obveznike da su dužni dobrovoljno prijavljivati i plaćati svoje obveze te dobrovoljnim podnošenjem poreznih prijava, u obliku, na mjestu i u rokovima propisanim poreznim zakonima i plaćanjem poreznih obveza u skladu s važećim propisima izvršavaju svoju zakonsku dužnost.

- Najbolji i najsigurniji način poslovanja je da svoje obveze izvršavate blagovremeno, odnosno poslujete u skladu s poreznim i drugim važećim propisima, priopćeno je iz PUFBiH.