Ispiši ovu stranicu
Petak, 13 Prosinac 2019 07:11

Obećavajuća prognoza: Sljedećih dana temperature i do 16 stupnjeva

Napisao/la 

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -5, Bugojno, Gradačac, Jajce, Sanski Most i Tuzla 0, Banja Luka, Ivan-sedlo, Livno, Sokolac i Zenica 1, Sarajevo 2, Grude 4, Bihać, Mostar, Stolac i Trebinje 6 i Neum 7 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 923 hPa, za 21 hPa je manji od normalnog i opada.

U BiH danas će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u središnjim i istočnim područjima lokalno veoma slaba kiša. Nove padaline od poslijepodnevnih sati i tijekom noći na subotu. U nizinama većinom kiša, rijeđe je moguća susnježica, a u višim područjima snijeg. Jače padaline na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Vjetar prijepodne slab.

U drugoj polovini dana se očekuje jačanje juga. U poslijepodnevnim i večernjim satima će biti i jakog vjetra južnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 5 i 10, a na jugu BiH do 13 stupnjeva.

U Sarajevu će biti oblačno. Veoma slaba kiša u jutarnjim satima i ponovno slaba kiša krajem dana. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 7 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U subotu oblačno u jutarnjim satima, ponegdje u Bosni sa slabom kišom ili snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom. U ostatku dana prestanak padalina i postupno razvedravanje. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 6 do 11, a dnevna od 2 do 7, na jugu od 9 do 13 stupnjeva.

U nedjelju pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 5 do 8, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 15 stupnjeva.

U ponedjeljak pretežno sunčano uz postupno naoblačenje tijekom dana. Jutarnja temperatura od 0 do 4, na jugu od 6 do 10, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 stupnjeva.