Ispiši ovu stranicu
Petak, 10 Siječanj 2020 13:04

Zapadnohercegovačka županija dobila elektroničke zdravstvene iskaznice

Napisao/la 

Zapadnohercegovačka županija uvela je elektroničke zdravstvene iskaznice, potvrdio je ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHŽ-a Tomislav Pejić.

Zastupnica u Skupštini ZHŽ-a Žana Miličević još je prošle jeseni od resornog ministra tražila objašnjenje o tome zašto pacijenti na području te županije moraju ovjeravati zdravstvenu iskaznicu svaka tri mjeseca iako je na njoj markica premije osiguranja koja vrijedi godinu dana.

Ministar Pejić tad je kazao kako toj praksi dolazi kraj te kako će pacijenti na području ZHŽ-a od 2020. godine imati elektronske zdravstvene iskaznice.

”Radimo na tome da uvedemo elektornsku zdrastvenu iskaznicu i ona bi trebala biti u optjecaju od 1. siječnja 2020. godine. Na njoj ćete imati elektronsku ovjeru iskaznica, kao i markicu. Bit će u obliku koji je uređen federalnim aktom koji ćemo apsolutno ispoštovati. Na iskaznici će biti još određeni podaci koje moramo imati na njoj i određeni podaci koji će liječnicima i medicinskim sestrama dati informaciju o pacijentu", objasnio je ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHŽ-a Tomislav Pejić.