Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 01 Travanj 2020 17:44

I u Zapadnohercegovačkoj županiji odgođen upis prvašića

Napisao/la 

Prema dostupnim podacima s kojima raspolaže  Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti, kada je u pitanju upis prvašića u školskoj 2020./21. godini u Federaciji BiH, odgođen je upis u prve razrede osnovne škole na području Hercegovačko-neretvanske županije, dok se za to ne steknu uvjeti. Upisi se odgađaju i u Zeničko-dobojskoj, Bosansko-podrinjskoj, Posavskoj, i Zapadnohercegovačkoj županiji, dok se u Srednjebosanskoj županiji prati situacija te će roditelji će na vrijeme biti obaviješteni o svemu.

U Tuzlanskoj županiji upis prvašića je obavljen početkom mjeseca. Uskoro je trebala krenuti pripremna nastava, ali se ona odgađa do daljnjega, priopćeno je na službenoj stranici Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

U Sarajevskoj županiji, kako se nadalje navodi, upis prvašića će se provoditi elektronski, a kada se steknu uvjeti bit će potrebno dostaviti dokumentaciju te liječnička uvjerenja budućih prvašića. Također, i u Unsko-sanskoj županiji evidentiranje prvašića bit će obavljeno elektronski, a okončanje cjelokupnog procesa, koji podrazumijeva i provođenje sistematskih pregleda i školska testiranja, obavit će se po završetku pandemije koronavirusa.

"Svi su složni da je na prvom mjestu zdravlje djece i njihovih roditelja, ali i sviju nas, a kada se steknu potrebnu uvjeti naći će se najbolji načini da se upisi i provedu. O svim promjenama i novim terminima kada je u pitanju upis, svi zainteresirani bit će pravovremeno obaviješteni. Roditelje pozivamo da i dalje prate obavijesti nadležnih obrazovnih institucija i tijela", stoji u obavijesti.

Bolji Ljubuški