Ispiši ovu stranicu
Utorak, 14 Srpanj 2020 10:26

Nedjelja neradni dan za trgovine u ZHŽ-u

Napisao/la 

Na posljednjoj sjednici Vlade ZHŽ-a, koja je održana u petak, na dnevnom redu je bila i odluka o radnom vremenu fizičkih i pravnih osoba koje obavljaju djelatnost trgovine i trgovačkih usluga na području Zapadnohercegovačke županije.

Kako je ranije najavio ministar gospodarstva u Vladi ZHŽ-a, Dario Sesar, predložio je spomenutu odluku.

Ovom odlukom trgovine na području ZHŽ-a radnim danima mogu biti otvorene od 7 do 21 sat, dok rad trgovina nedjeljom, u dane blagdana i neradnim danima nije dozvoljen.

Blagdani i neradni dani su oni koji su utvrđeni zakonom koji uređuje blagdane i neradne dane u ZHŽ-u i oni koje odlukom proglasi Vlada ZHŽ-a ili Gradsko odnosno Općinsko vijeće.

Izuzetak ove odredbe su pekarske radnje koje obavljaju djelatnost proizvodnje i prodaje kruha, peciva, svježe tjestenine i kolača, koje mogu raditi nedjeljom te u vrijeme blagdana i neradnih dana od 7 do 10 sati.

Također, izuzetak su i pravne osobe koje se bave prometom nafte i naftnih derivata, a koje obavljaju prodaju. Njima je dozvoljen rad od 0:00 do 24 sata.

Trgovine na području  Zapadnohercegovačke županije dužne su u roku 30 dana uskladiti svoje radno vrijeme od dana stupanja na snagu spomenute odluke. Odluka će stupiti na snagu osam dana nakon objave u Narodnim novinama ZHŽ-a, objavljeno je na službenoj web stranici Ministarstva gospodarstva ZHŽ-a.