Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 19 Studeni 2020 08:17

Produžuju se epidemiološke mjere u Federaciji BiH

Napisao/la 

Mjere za suzbijanje pandemije koronavirusa Kriznog stožera FBiH, koje su trenutno na snazi u ovom bh. entitetu, bit će produžene i za iduće razdoblje.

Mjere se, vjerojatno neće niti ublažavati niti pooštravati, a sve dodatne informacije bit će poznate nakon sjednice Kriznog stožera koja bi se trebala održati u ponedjeljak, piše Klix.ba.

Podsjetimo, jedna od mjera je policijski sat na teritoriju čitave FBiH kojim je ograničeno kretanje stanovništva od 23 do 5 sati.

Također, ograničena su okupljanja građana na maksimalno 30 osoba, u otvorenom i zatvorenom prostoru, kao i obvezno nošenje maski unutra i vani te držanje distance.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić će danas sazvati sastanak sa županijskim premijerima i ministrima na kojem će biti analizirane mjere i aktivnosti koje poduzimaju županijski organi u vezi sa sprječavanjem širenja koronavirusa.

Na sastanak su pozvani Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić, ministrica financija FBiH Jelka Miličević, Ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džidić te federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača.