Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 11 Siječanj 2021 09:39

Stiže nam i do 35 centimetara novog snijega

Napisao/la 

Nove padaline uzrokovale su da se u većini gradova u Bosni i Hercegovini formira sniježni pokrivač, a to je posebno izraženo u planinskim predjelima zemlje.

Upravo zbog obilnijih sniježnih padalina za područje jugoistočne Bosne izdan je narandžasti meteoalarm, dok je za sva ostala područja Bosne izdan žuti meteoalarm zbog sniježnih padalina.

Tako se na fočanskom području očekuje novi obilniji snijeg od 20 do 35 centimetara tijekom 24 sata, posebno u planinskim predjelima regije. Novi snijeg od 10 do 25 centimetara, posebno u planinskim predjelima regije prognozira se za banjalučko i višegradsko područje. Istovremeno novi snijeg od 10 do 20 centimetara tijekom 24 sata prognozira se i na tuzlanskom, bihaćkom, livanjskom i sarajevskom području, a od 5 do 10 centimetara na prijedorskom području.

U većem dijelu Bosne pada snijeg. Danas će u BiH prevladavati oblačno vrijeme s kišom Hercegovini i snijegom u Bosni. Očekivana visina novog snježnog pokrivača, u većini područja, između 2 i 10, na planinama do 20 cm. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Upozorava se na ugaženi ili raskvašeni snijeg na dionicama u višim planinskim predjelima.

Na jugozapadu (Kupres i Tomislavgrad) dodatne poteškoće vozačima pričinjava povremeno jak vjetar, koji formira snježne nanose. Kolovoz većine putnih pravaca je mokar i mjestimično klizav. Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu. Upozoravaju se da na put ne kreću bez zimske opreme.

N1