Ispiši ovu stranicu
Utorak, 13 Travanj 2021 12:12

Odbor djece poginulih branitelja ŽZH: Slavene, uz tebe smo!

Napisao/la 

Odbor djece poginulih branitelja ŽZH uputio je priopćenje u kojem oštro osuđuju sramotan čin policijskih službenika MUP-a HNŽ-a nad djetetom poginulog hrvatskog branitelja.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Odbor djece poginulih hrvatskih branitelja ŽZH oštro osuđuje čin nad djetetom poginulog hrvatskog branitelja koji se dogodio u Mostaru od strane policijskih službenika MUP-a HNŽ-a. Ovim priopćenjem apeliramo svim nadležim institucijama da ovakav čin naoštrije osude u skladu sa zakonskim i moralnim ljudskim načelima kako bi se vratila već izgubljena vjera i osjećaj sigurnosti koji je već ionako izblijedio kroz protekle godine. Tužni smo i ogorčeni kao djeca poginulih hrvatskih branitelja da se na ovakav podmukao način vrši tortura nad građanima, a posebno nad mladim čovjekom čijeg su oca i djeda 1993. godine, kao nemoćne i lišene svih ljudskih prava, ubili ljudi koji su vladali životom i smrću. A ovaj događaj kojeg su pukom slučajnošću ili samom Božjom voljim zabilježile kamere, sve nas asocira na događaje iz proteklog surovog vremena i rata.

Ovom prilikom poručujemo javnosti i svim institucijama da djeca poginulih hrvatskih branitelja u svom srcu nose veliku bol i traume na prošlo vrijeme za koje smo najmanje mi krivi. Iako se u zadnje vrijeme sustavno degradiraju djeca poginulih hrvatskih branitelja, poručujemo vam: NE, MI SMO TU!
SLAVENE, UZ TEBE SMO!”