Ispiši ovu stranicu
Utorak, 20 Travanj 2021 13:57

ZHŽ: Evo po kojim pravilima će učenici pohađati nastavu

Napisao/la 

Zavod za javno zdravstvo Zapadnohercegovačke županije uputio je Ministarstvu obrazovanja, kulture, znanosti i sporta ZHŽ-a obavijest o trenutačnoj epidemiološkoj situaciji u ovoj županiji te je dao preporuke za daljnje izvođenje nastave u školama.

Po navedenim preporukama, nastava za učenike svih razreda osnovnih škola, kao i svih razreda srednjih škola izvodit će se redovito, ali na način da će se odjeli koji broje više od 15 učenika dijeliti u dvije skupine koje će pohađati nastavu naizmjenično, dan za danom. Uvjet je i dalje da se poštuju smjernice koje se tiču kontinuirane edukacije nastavnog osoblja i djece, provođenja mjera dezinfekcije i ventilacije prostorija i sprječavanja grupiranja razreda prilikom dolaska u školu, odnosno odlaska iz škole.

I dalje se ne preporučuju roditeljski sastanci u većim skupinama, kao ni eventualne ekskurzije.

Trajanje nastavnog sata ostaje i dalje 40 minuta, kako bi škole imale dovoljno vremena odraditi potrebnu dezinfekciju i ventilaciju učionica.

Iz Zavoda napominju kako su ove mjere bazirane na trenutačnoj epidemiološkoj situaciji te su podložne promjenama ako se situacija pogorša ili poboljša, o čemu će uputiti pravovremenu obavijest.

Također, zatražili su i to da se pravovremeno obavijeste osnivači i prijevoznici o promjenama u načinu organizacije nastave.

Bolji Ljubuški