Ispiši ovu stranicu
Petak, 21 Svibanj 2021 05:59

MEĐUGORJE: Mobilni punkt za testiranje na koronavirus počinje s radom 28. svibnja

Napisao/la 

Iz Udruge turizma, hotelijerstva i iznajmljivača soba u Međugorju nedavno su najavili kako planiraju uspostaviti mobilni punkt za testiranje na koronavirus, a danas je stigla i službena potvrda da punkt počinje s radom u utorak, 28. svibnja.

Bit će to olakšica hodočasnicima za povratak u zemlje iz kojih dolaze, a na usluzi će im biti djelatnici Doma zdravlja Čitluk u suradnji sa SKB Mostar.

Radno vrijeme

Naime, mobilni punkt nalazit će se iza crkve sv. Jakova, na lokaciji ambulante Malteških vitezova, a pristup punktu bit će označen do utorka.

Iz UTHIS-a su priopćili kako će rezultati testiranja biti poznati istoga dana te da će radno vrijeme punkta biti svakim danom od 8 do 10. 30 sati, a po potrebi i duže, ovisno o broju osoba prijavljenih za testiranje.

U slučaju da nema osoba prijavljenih za testiranje, punkt toga dana neće raditi, kao i nedjeljom, a eventualno testiranje moći će se obaviti u Domu zdravlja Čitluk uz obveznu prethodnu najavu.

Cijene testova

„Molimo sve organizatore hodočašća te vlasnike hotela, turističkih agencija, kao i vodiče, da obvezno najave hodočasnike za testiranje najkasnije 24 sata prije testiranja na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom da se želite testirati na koronavirus zbog povratka u matičnu zemlju. Pritom je važno voditi računa o tome koja vrsta testa odgovora pri prelasku granice, PCR ili antigenski“, naveli su iz UTHIS-a te dodali da sve dodatne podatke možete zatražiti u Domu zdravlja Čitluk prilikom najave hodočasnika za testiranje.

Nadalje su istaknuli važnost poštivanja epidemioloških mjera zaštite te da cijena antigenskog testa iznosi 32 KM, a PCR testa 85 KM s uključenim PDV-om.

„Potvrde će se izdavati i na stranim jezicima i uključene su u cijenu usluge, a test za prelazak preko granice vrijedit će 48 sati od vremena preuzimanja/uzimanja uzoraka, stoga vas molimo da prijave za testiranje izvršite na vrijeme“, poručili su iz UTHIS-a.

Za sve dodatne informacije možete poslati upite na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Piše: A. Marinović Musa / Dnevni list