Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 29 Rujan 2021 12:57

Pokopana baka Ruža Anđelić, supruga Anđelka Anđelića i majka Marice i Zorice, koje je ubio Muamer Topalović

Napisao/la 

Na mjesnom groblju u Kostajnici, u Klisu, općina Konjic, u nazočnosti brojne obitelji, rodbine, prijatelja, sumještana i ljudi iz drugih mjesta, pokopana je Ruža Anđelić, supruga Anđelka Anđelića i majka kćeri Marice i Zorice, koji su izgubili živote na Badnju večer 2002. godine u svojoj obiteljskoj kući, od ruke muslimanskog ekstremiste Muamera Topalovića.

Na ispraćaju je, uz sadašnjeg župnika don Marina Marića i prethodne don Ivana Ivančevića i don Josipa Majića, bio i don Ante Ledić, župnik u to vrijeme u Kostajnici, koji je usprkos velikoj tragediji i strahu ljudi, predvodio misu polnoćku.

Unatoč velikom obiteljskom i životnom gubitku i bolu, baka Ruža je doživjela 86 godina, no, zbog kroničnih tegoba, nije se uspjela obraniti i oduprijeti koroni. Sa suprugom Anđelkom izrodila je desetero djece, od kojih je osmero živih, dvoje u Kostajnici, ostali su u Hrvatskoj, većina u Zagrebu. Ruža je živjela u svojoj obnovljenoj obiteljskoj kući u Kostajnici, zajedno sa sinom Marinkom, koji je u tragičnoj badnjoj noći teško ranjen.

Ivan Kaleb / Večernji list