Ispiši ovu stranicu
Subota, 22 Siječanj 2022 17:08

Navijački neredi u Ljubuškom i Mostaru, ima i ozlijeđenih

Napisao/la 

Prijateljsku utakmicu Ljubuški - Sarajevo odigranu na stadionu Babovac u Ljubuškom pratile su nemile scene izvan stadiona. Kako je potvrđeno za naš portal najmanje šest navijača je privedeno, a ima i ozlijeđenih.

Neredi su se odvijali na područjima dvije županije, Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske, a djelovali su pripadnici oba MUP-a.

Oko stotinjak navijača Sarajevo je doputovalo u Ljubuški kako bi bodrili svoj tim, a na poluvremenu su, kako saznajemo, uvidjeli kako im neko uništava vozila s kojim su doputovali.

Nakon toga je došlo do obračuna, pretpostavlja se s navijačima Zrinjskog iz Mostara, a u jednom trenutku začuli su se pucnji iz vatrenog oružja, što se čuje na snimku utakmice od 53. minute.

Kako izvještavaju pojedini mediji netko od "domaćih" je pucao u zrak da bi se situacija smirila. Nemile scene kasnije su se nastavile i u Mostaru.

Kako je za portal Klix.ba izjavio je glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić, na području ove županije privedene su četiri osobe, a mostarska policija, kako kaže, radi sve da se izbjegnu daljnji neredi.

U Mostaru je oštećeno nekoliko vozila, a najmanje jedna osoba zadobila je ozljede neutvrđenog stupnja Kako neslužbeno saznajemo, jedna maskirana osoba je udarena automobilom.

Na mjestu incidenta u Mostaru, naselje Balinovac, nalaze se brojne policijske jedinice te ekipe Hitne pomoći.

Iz MUP-a ZHŽ-a su za naš portal kazali da oni još uvijek nemaju nikakvih informacija o ovim neredima.

Klix.ba