Ispiši ovu stranicu
Petak, 27 Studeni 2015 12:24

NAJAVA: Sutra "Prvo silo baba" u Ljubuškom

Napisao/la 

Kata Mihaljević, Nada Lauc, Jagoda Lauc, Blagica Skoko, Franka Šunjić i Ana Škorput članice su ženske pjevačke skupine Dream team Babe iz Ljubuškog. Kao skupina nastupaju već četiri godine zajedno, a udrugu istoimenog naziva osnovale su i registrirale protekle godine. Iako su u trećoj životnoj dobi, ne napušta ih volja za izvođenjem tradicijskih hercegovačkih napjeva, koji su obilježili živote naših predaka. S radošću opjevavaju gangu, bećarac, ojkavicu, ali i svatovske i duhovne pjesme.

Ova neumorna šestorka odlučila se i za organizaciju manifestacije „Prvo silo baba“, koja će se održati u subotu, 28. studenoga u restoranu „Fragola“ u Ljubuškom. Ovom manifestacijom žele izraziti zahvalu i uzvratiti domaćinstvo prijateljima kod kojih su gostovale. Tako su svoj dolazak potvrdile muške i ženske pjevačke skupine s područja Ljubuškog, ali i gangaši iz Gruda, bećari iz Širokog Brijega, gangašice iz Imotskog i mnogi drugi, prenosi Dnevni list.

Bit će to prilika za jedno veselo druženje, tijekom kojeg će Dream team Babe počastiti svoje goste izvođenjem autorskih pjesama i napjeva koje one često izvode u svom repertoaru. Devetnaest njihovih autorskih pjesama našle su se i na njihovom prvom CD-u, koji je svoju premijeru doživio na četvrtoj „Vašarovskoj večeri“.

Osim u svome gradu, Dream team Babe su svoj glazbeni izričaj predstavile diljem Bosne i Hercegovine, Makedonije, Austrije, a žensku gangu i bećarac predstavile su i na Trgu svetog Petra u Rimu, gdje je njihov nastup popraćen velikim ovacijama. Rado se odazivaju i na manifestacije humanitarnog karaktera, pa su svojom nazočnošću protekle subote obogatile i akciju prikupljanja pomoći za teško oboljelog Živka Mikulića iz Klobuka. Za ovu prigodu napisale su i pjesmu podrške za teško oboljelog Živka.