Ispiši ovu stranicu
Utorak, 11 Ožujak 2014 08:10

FOTOGALERIJA: 16. LJUBUŠKI KARNEVAL

Napisao/la 
FOTOGALERIJA: Maškare proglasile Republiku u Ljubuškom FOTOGALERIJA: Maškare proglasile Republiku u Ljubuškom

Ljubušaci su i ove godine s nestrpljenjem očekivali još jedno izdanje tradicijskog KARNEVALA. Tako su članovi Karnevalskog društva Prolog ispunili očekivanja svojih sugrađana i već 16. godinu zaredom pokazali da su s pravom najbolji organizatori ljubuške maškarane zabave. Upravo su oni pokazali pravu sliku Ljubuškog kroz proteklu godinu...

Svečani defile maškara krenuo je središtem grada do Centra malih športova, gdje je uslijedila predaja ključeva općine, a vlast su preuzeli faraon Ramo i njegova Kleofata. Faraonu Rami ključeve grada je predao načelnik Nevenko Barbarić, a on je nagrađen  bocom  vina "Troskotača" napravljenog s ekoloških nasada na Plantaži. Nagradu - "Radio krnjeval"  koji može hvatati samo jednu frekvenciju na –18.000.000 MHz, dobio je predsjednik OV Ljubuški Toni Kraljević.

Foto: Karnevalska povorka kroz središte grada i zabava na Centru malih športova

Nakon prigodnog programa, proglašenja Karnevalske Republike te čitanja optužnice caru Neronu, maškare su se s Centra malih športova uputile put Prologa gdje je uslijedio nastavak zabave. Uz glazbenu skupinu Victoria Band, nazočni su se zabavljali do dugo u noć. Bila je to prigoda da stručni žiri dodijeli i Nobelovu nagradu za najbolje i najmaštovitije maske. Prva nagrada pripala je Željku Kežiću iz Crvenog Grma za masku Riba -  Eva - Vratio se Šime, drugu nagradu osvojili su Pirati s Kariba, treća nagrada pripala je Faraonovom robu, četvrtu mjesto osvojio je  - Charlie Chaplin, a peto  - Crveni djedica.

Simpsoni Karnevalskog društva Prolog, osvojili su nagradu za najbolju maškaranu skupinu.

Prvu nagradu u kategoriji dječjih maski osvojila je djevojčica u vatrogasnoj odori, druga nagrada pripala je malom gusaru, a treću nagradu osvojila je djevojčica maskirana u malog vraga.

Vrijedi istaknuti kako je ovogodišnji 16. LJUBUŠKI KARNEVAL obilježio nastup mažoretkinja iz Širokog Brijega i Gruda, Limena glazba Livno, djeca iz ljubuških vrtića, maske iz osnovnih škola i Gimnazije, Šuplja stina iz Šipovače, maškarana grupa iz Radišća te plesna skupina Dance Factory Ljubuški.

FOTO: Bal pod maskama u Prologu i dodjela nagrada za najbolje maske

Foto: Antonela Marinović, mag. nov./Bolji Ljubuški