Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 20 Ožujak 2014 09:21

"Budi na pravoj strani, izaberi život bez oružja" u Ljubuškom

Napisao/la 
"Budi na pravoj strani, izaberi život bez oružja" u Ljubuškom "Budi na pravoj strani, izaberi život bez oružja" u Ljubuškom

U okviru javne informativne kampanje, koju pod sloganom "Budi na pravoj strani, izaberi život bez oružja" zajednički provode UNDP i BH policijske agencije, jučer su održane planirane aktivnosti u Ljubuškom. 

Između ostalog, djelatnici UNDP su, u neposrednom kontaktu s građanima, istima objašnjavali koji su razlozi pokretanja ove kampanje, a jučerašnjim aktivnostima najviše su se obradovala djeca budući da su hostese djeci dijelile bojice i druge darove.

Podsjećamo, kampanja "Budi na pravoj strani, izaberi život bez oružja" provodi se povodom stupanja na snagu Zakona o amnestiji za nedopušteno držanje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja u Federaciji Bosne i Hercegovine. Navedeni Zakon objavljen je u Službenim novinama Federacije BiH (br. 5/14), a zainteresirani građani mogu ga pročitati  klikom na slijedeći link: http://www.mupzzh.ba/ostalo/zakoni/Zakon%20o%20amnestiji%20FBiH.pdf.

mupzzh.ba