Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 20 Ožujak 2014 20:18

NAJAVA: Najmlađi u akciji prikupljanja starog papira

Napisao/la 
NAJAVA: Najmlađi u akciji prikupljanja starog papira NAJAVA: Najmlađi u akciji prikupljanja starog papira

Regionalna dječja škola nogometa NK Sloga Ljubuški u suradnji s ALBA-om organizira akciju prikupljanja starog papira. Akcija počinje u subotu, 22. ožujka do kada će na gradski stadion Babovac biti dopremljen kavez za odlaganje papira. Akcije će trajati tjedan dana, odnosno do 29. ožujka, kada će prikupljene količine starog papira odvesti ALBA.

U akciji sudjeluju polaznici regionalne dječje škole nogometa, njihovi treneri, roditelji, kao i svi ostali koji su svjesni važnosti ekološke očuvanosti okoliša u kojem žive. Među spomenutima će biti i učenici triju osnovnih škola s područja općine Ljubuški, osnovne škole Marka Marulića, Ivane Brlić Mažuranić i Tina Ujevića.

Ovim putem se učenici navedenih škola mole, zajedno sa svojim nastavnicima, u svojim školama, osigurati prostor za prikupljanje starog papira, a iste prikupljene količine polaznici škole nogometa će zajedno sa svojim trenerima pokupiti u unaprijed dogovorenom razdoblju.

Akciji prikupljanja starog papira mogu se priključiti i ostali građani koji svojim malim doprinosom mogu uvelike pomoći očuvanju okoliša. Naime, polaznici škole će s trenerima obilaziti i uže područje grada te pokupiti stari papir koji se bude nalazio na ulazima zgrada. Osim toga, svi zainteresirani građani mogu stari papir donijeti na stadion Babovac gdje će biti smješten kavez za ovu akciju.

Vlado Jerkić, direktor ALBA-e Mostar, pozdravio je ideju o pokretanju ove akcije te pružio nesebičnu pomoć da se navedena akcija uspješno realizira. Istaknuo je zadovoljstvo činjenicom da se radi i na ekološkom osvještavanju djece, koji su budućnost ovoga grada i svijeta te kojima smo dužni ostaviti čist okoliš u naslijeđe.

Za kraj kažimo kako će sav prihod od prodaje staroga papira ići za financiranje regionalne dječje škole nogometa NK Sloga Ljubuški koju trenutačno pohađa više od 300 polaznika.

Z. Volarević/Dnevni list