Ispiši ovu stranicu
Subota, 22 Ožujak 2014 08:27

Bratstvo Frame Humac bogatije za 38 članova

Napisao/la 
 Bratstvo Frame Humac bogatije za 38 članova Bratstvo Frame Humac bogatije za 38 članova

U bratstvu Frame Humac, 14. ožujka, održan je obred primanja. Bratstvo je postalo bogatije za 38 članova.

Susret je započeo u 19:00 sati u prostorijama Frame, ali ne kao i obično. Nakon poticajnih misli našeg duhovnog asistenta fra Nikole Rosančića, uslijedio je obred primanja uz snažno izgovorene riječi: „Evo me!“

Nakon što su duhovni asistent i predsjednica primili u bratstvo nove članove, susret se nastavio uz predavanje đakona Gorana Azinovića koji je održao predavanje vezano uz korizmu. Kratko nas je uveo u temu poklonivši nam ružu. Svi smo se ugodno iznenadili i zapitali se čemu ta ruža? Zašto ona? No, odgovor smo dobili kroz njegovo predavanje, uputivši nas kako nam stabljika te ruže predstavlja Krista, a svaka latica neku nama dragu osobu. Uz dosta lijepih i poticajnih riječi, rekao nam je kako ne trebamo biti zabrinuti ako jedna latica otpadne, jer će tu ipak zauvijek ostati ono glavno sjeme, tj. Krist.

Nakon njegovog predavanja zasjao je osmijeh na svakom licu, a ponegdje su se pojavile i suze,ali one kako mi to znamo reći „radosnice“. Sretni smo i zahvalni Bogu što smo obogatili naše bratstvo s novim članovima i što smo ujedno još više i bolje izgradili svoju dušu unutarnjim mirom dobivši onu čvrstu i uvijek prisutnu „Ružu“ koja nam je vodilja na svakom putu. Još jednom od srca želimo čestitati našim primljenicima te im poželjeti da ustrajno i hrabro svjedoče vjeru i ono svoje izgovoreno: „Evo me!“ kako bi u punini mogli živjeti evanđelje kako je to činio sveti Franjo.
Mir  i dobro!

G. Jelavić/humac.ba