Ispiši ovu stranicu
Subota, 22 Ožujak 2014 14:37

Mirjani Sanader zagrađen prolaz do lokaliteta Bigeste

Napisao/la 
Mirjani Sanader zagrađen prolaz do lokaliteta Bigeste Mirjani Sanader zagrađen prolaz do lokaliteta Bigeste

Mještanin iz Ljubuškog nije dao Mirjani Sanader supruzi bivšeg premijera Republike Hrvatske i ekipi arheologa koji su bili zajedno s njom proći na antički lokalitet Gračine (Bigeste).

Naime, budući da jedini put na ovo odredište vodi preko privatnog posjeda, vlasnik istoga je noćas dračom i raznim drugim šibljem zabranio prolaz, na koji je postavio tablu ručno ispisanu "privatni posjed". Osim Mirjane Sanader, u ekipi koja je željela posjetiti lokalitet gdje su vidljivi zidovi antičkih zgrada sa obilnim ostacima obrađenog kamena, opeke i crijepa te ostacima starog rimskog mosta i ceste s miljokazima, bila je i federalna ministrica okoliša Branka Đurić. Ovakav potez iznenadio je i šokirao posjetitelje, a nije isključeno da bi u sljedećim danima federalna inspekcija mogla prošetati ovim lokalitetom i utvrditi može li se zabraniti pristup javnom dobru.
Naime, na Humcu se posljednja dva dana održava I. Međunarodni kongres s temom "Kulturno povijesna baština općine Ljubuški" u spomen 130 godina muzeja na Humcu, a svoje predavanje će danas održati i Mirjana Sanader.

dnevno.ba

1 komentar