Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 31 Ožujak 2014 18:19

MUP ŽZH uskoro otkriva identitet krivca za požar u Ljubuškom?

Napisao/la 
MUP ŽZH uskoro otkriva identitet krivca za požar u Ljubuškom MUP ŽZH uskoro otkriva identitet krivca za požar u Ljubuškom

Požar u sred bijela dana doslovno je progutao objekt Duhanske stanice u Širokom Brijegu. I to nije prvi put. Na ovom lokalitetu palilo se dok nije gotovo sve izgorjelo. Damir Čutura, glasnogovornik Uprave policije MUP-a ZHŽ-a, kaže kako ni u jednom slučaju nisu pronađeni materijalni dokazi iz kojih bi se mogao izvući zaključak o eventualnom počinitelju kaznenog djela. U Ljubuškom isti scenarij. Uništeni su svi tragovi. Požar na najvećem kompleksu u središtu grada.   

Ono o čemu se u javnosti nije govorilo je to da je Odlukom Vlade Zapadnohercegovačke županije imovina Duhanske stanice izuzeta iz procesa privatizacije i prenosi se na Općine. Vlada i Općina Široki Brijeg već su potpisale ugovor. To konkretno znači da imovinom može raspolagati samo Općina, ali u svrhu javnog dobra. FTV doznaje kako u Ugovoru stoji da se imovina ne može prodati trećoj strani. Na pitanje - može li zemljište, u Agenciji za privatizaciju odgovaraju da neizgrađeno zemljište, vraćeno Općini, ne spada u ovu kategoriju. U Ljubuškom ovakav Ugovor još nije potpisan.

"Jedino što je zanimljivo u ovom slučaju jeste da se izuzimanje iz privatizacije radi u općem interesu, u korist državnih organa. Ono što je konkretan plan općine koja je stjecatelj imovine - u to neću ulaziti, ali to je taj zakonski okvir, a ovi požari i paljenje usporava cijeli proces provedbe te odluke", kaže Ivan Prskalo, ravnatelj Agencije za privatizaciju ZHŽ-a.

Izvještaj će o kaznenom djelu dati kriminalističko istraživanje. Iz Uprave policije MUP-a doznaje se da će za nekoliko dana biti poznato ime piromana u Ljubuškom.

Federalna.ba