Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 02 Travanj 2014 17:41

Rasvijetljena krađa u Duhanskoj stanici

Napisao/la 
Rasvijetljena krađa u Duhanskoj stanici Rasvijetljena krađa u Duhanskoj stanici

PU Ljubuški rasvijetlila je tešku krađu, koja je izvršena tijekom druge polovice 2013. godine.

Naime, istražitelji PU Ljubuški raspolagali su operativnim saznanjima da nepoznati počinitelji kradu drvene grede iz magazina br. 6 Duhanske stanice u Ljubuškom te iste prodaju.

Radeći na rasvjetljavanju toga kaznenog djela istražitelji su došli do saznanja da je više osoba, na poticanje B. B. (57) iz Ljubuškog, u drugoj polovici 2013. godine iz navedenog objekta otuđili oko 70 drvenih greda te ih, za novčanu naknadu, prodali B. B. (57) koji ih je potom ugradio u objekt kojeg gradi u mjestu Veljaci.

U službenim prostorijama PU Ljubuški izvršena je kriminalistička obrada nad B. B. (57) iz Ljubuškog, kao i nad E. K. (20) iz Zenice, Z. N. (26) i D. P. (31), oba iz Ljubuškog, te nad M. K. (21) i M. M. (19) iz mjesta Mostarska Vrata, općina Ljubuški.

Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je B. B. (57) počinio kazneno djelo Poticanje iz čl. 32 KZ-a FBiH, u svezi s kaznenim djelom Teška krađa iz čl. 287. KZ-a FBiH, kao i postojanje osnova sumnje da su E. K. (20), Z. N. (26), D. P. (31), M. K. (21) i M. M. (19) počinili kazneno djelo Teška krađa iz čl. 287. KZ- a FBiH.

PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv navedenih osoba, zbog osnova sumnje da su počinili navedena kaznena djela.

mupzzh.ba

1 komentar