Ispiši ovu stranicu
Utorak, 08 Travanj 2014 13:09

Caritasova radionica "Betlehem" u Studencima

Napisao/la 
Caritasova radionica "Betlehem" u Studencima Caritasova radionica "Betlehem" u Studencima

Na petu nedjelju korzime, 6. travnja, u posjet su nam došli članovi Caritasove radionice „Betlehem“ iz Čapljine. Na čelu s instruktoricom Tihanom Tanjić došlo je šest štićenika, šest roditelja i jedan volonter. Naime, „Betlehem“ je Caritasova radionica u Čapljini za osobe s posebnim potrebama kojih danas tamo ima 12.

Iz naše župe u „Betlehemu“ se nalazi korisnik Danijel Šimović iz Zvirovića. Oni su u Studence došli na svetu misu u 11:00 sati, nakon koje su pripremili prodajnu izložbu za vjernike naše župe. Moglo se nabaviti vrlo lijepih stvari. Bile su tu razne slike u drvetu, uskrsni aranžmani, ukrasne boce, podmetači za čaše, križevi, vješalice, magneti, živo cvijeće u aranžmanima od kamena i druge zgodne stvarčice. Vjernici su rado nabavili ove i vrijedne, korisne i estetski vrlo privlačne stvari kako bi njima uljepšali svoj dom, ali također i kako bi pomogli korisnicima „Betlehema“ u njihovom radu i uzdržavanju. Iskreno smo se svi iznenadili kad smo vidjeli kako lijepih stvari imaju koje se mogu upotrijebiti u kući, u stanu ili sobi i kako lijepo mogu ukrasiti prostor. Nakon prodajne izložbe u prostoru crkvenog dvorišta župnik je sve njih pozvao u župne prostorije na zakusku i kratku okrepu.
Neka Gospodin blagoslovi sve korisnike, njihove obitelji, djelatnike „Betlehema“ i sve volontere koji svojim nesebičnim radom pomažu ovakve zajednice.

Marko Petković

Svetište Studenci