Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 05 Svibanj 2014 07:40

PREDSTAVLJAMO: "Park srednjoškolaca" - lokalni tim mladih aktivista

Napisao/la 
PREDSTAVLJAMO: "Park srednjoškolaca" - lokalni tim mladih aktivista PREDSTAVLJAMO: "Park srednjoškolaca" - lokalni tim mladih aktivista

"Ja sam ipak stvoren za nešto više" - poslovica je kojom se predstavljaju srednjoškolci općine Ljubuški željni promjene u svojoj okolini. Okupljeni u lokalni tim pod nazivom "Park srednjoškolaca", nekolicina mladih prije mjesec dana odlučila se aktivirati kako bi potaknuli svijest građana o kvaliteti života u mjestu u kojem žive. Dio su ASuBiH-a, nevladine, nestranačke i nepolitičke organizacije koja okuplja sve srednjoškolce, kao i sva vijeća učenika srednjih škola BiH.

"Udružujemo se kako bi riješili probleme mladih kao što su: neinformiranost, neshvaćanje i predrasude te kako bi probudili svijest ostalih građana da i mi mladi možemo utjecati na bolji razvoj mjesta u kojem živimo. Cilj nam je okupiti što više zainteresiranih i domišljatih učenika", kazali su nam perspektivni ljubuški srednjoškolci. Dodali su i kako će u skorije vrijeme u srednjim i osnovnim školama prezentirati svoj tim, kao i cijelu organizaciju ASuBiH te uputiti prigodne riječi o različitim idejama, projektima, planovima i akcijama tima. Uz navedeno, ističu kako im je cilj pokazati kako se mnogo znanja i koristi može steći preko volontiranja.

Ukoliko imate kreativne ideje, želite se pridružiti i biti dio ekipe koja želi pomoći svome gradu, možete se javiti na kontakt broj: 063/835 - 793 ili na e - mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) osnovana je 4. studenog 2007. godine na incijativu njemačke fondacije Schüler Helfen Leben (SHL) s podrškom preko 250 srednjoškolaca iz cijele BiH. Riječ je o nevladinoj, nestranačkoj i nepolitičkoj organizaciji, koja kroz svoje projekte educira, povezuje, informira srednjoškolce i upoznaje ih s njihovim pravima.

ASuBiH je punopravni član Obessu- a, Unije srednjoškolaca europskih zemalja od 11. listopada 2009., a tim članstvom srednjoškolcima BiH je omogućeno da sudjeluju u aktivnostima i surađuju sa srednjoškolcima Europe.

Bolji Ljubuški