Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 21 Travanj 2014 06:49

Uskoro biciklistička utrka kroz Hercegovinu, priključit će se i Ljubušaci

Napisao/la 
Uskoro biciklistička utrka kroz Hercegovinu, priključit će se i Ljubušaci Uskoro biciklistička utrka kroz Hercegovinu, priključit će se i Ljubušaci

Udruga za promociju biciklizma ‘Hercegovina bicikl’ i Biciklistički klub ‘Mostar’, u suradnji s više biciklističkih klubova u Hercegovini (BK ‘Široki’, BK ‘Grude’, HBK ‘Drinovci’, BK ‘Ljubuški’, BK ‘Čapljina’) sredinom svibnja ove godine organiziraju prvu cestovnu biciklističku utrku kroz Hercegovinu pod nazivom ‘Hercegovina Classic 2014′. Utrka će okupiti vozače iz BiH, ali i iz susjednih zemalja, a želja je da postane tradiocionalna te uđe u UCI kalendar utrka i privuče kako natjecatelje, tako i posjetitelje iz cijelog svijeta.

Predviđeno je da staza utrke, dužine 165 kilometara, prolazi kroz općine i središta Mostara, Širokog Brijega, Posušja, Gruda, Ljubuškog, Čapljine i Stoca. Utrka bi imala osiguranu policijsku pratnju te bi se u koordinaciji s policijskim upravama organizirala privremena obustava prometa kroz dionice kojima bi prolazili biciklisti. Također, osigurala bi se adekvatna medicinska pomoć kako i punktovi za osvježenje. Fond za novčane nagrade bi iznosio 1500 eura, odnosno oko 3000 konvertibilnih maraka.

Ovom utrkom će se ova regija ucrtati i na cestovnoj biciklističkoj karti Europe. Utrka je kružnog karaktera sa startom i ciljem u Mostaru, a zamišljena i da bude uvodna utrka za sve vozače i biciklističke reprezentacije iz regije i šire, koje će sudjelovati na Grand Prix utrci u Sarajevu, 22. lipnja. Utrka u Sarajevu održava se uz podršku Tour de Francea i u suradnji s francuskim veleposlanstvom BiH koji, također, podržava utrku i u Mostaru.

Organizacijom prve međunarodne cestovne utrke u povijesti Hercegovine promovira se sport i podiže se na višu razinu kako sadržajem tako i formom te se Hercegovina ucrtava na biciklističku mapu Europe kada je riječ o cestovnom biciklizmu. Utrka bi se održala 18. svibnja, a startala bi u popodnevnim satima ispred trgovačkog centra Mepas Mall u Mostaru.

Bolji Ljubuški