Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 24 Travanj 2014 07:24

NAJAVA: "Kaotika" Tamare Grbavac na izložbi u Vrgorcu

Napisao/la 
NAJAVA: "Kaotika" Tamare Grbavac na izložbi u Vrgorcu NAJAVA: "Kaotika" Tamare Grbavac na izložbi u Vrgorcu

Gradsko kulturno središte Vrgorac i MULU (Makarska udruga likovnih umjetnika) organiziraju izložbu pod nazivom "Otisci" koja će se održati u Tinovoj kuli (Vrgorac) u petak, 25. travnja, s početkom u 19:00 sati. Predstavit će se 18 izlagača, članova MULU-a. Tema je slobodna, a svaki umjetnik predstavlja svoj vlastiti izričaj i poetiku.

Izlagači su: Ana Polić - Pavlinović, Ante Grčić, Edita Brtan - Pivac, Elena Kučanin, Goran Novović, Igor Dragičević, Ivana Glibota, Ivo Mozara, Josip Mijić, Joško Klarić, Lina Rica, Marija Grčić - Tomasović, Martina Gulan, Tamara Grbavac, Tea Jurišić, Vice Glibota, Vilim Parić i Iris Matviko Skender. Predgovor piše Kornelija Bajalo.

- Makarska udruga likovnih umjetnika - MULU po prvi puta izlaže izvan područja Makarske, stoga nam je drago da smo uspjeli ostvariti izvanrednu suradnju s GKS Vrgorac. Izložba je okupila 18 umjetnika koji će se publici u Vrgorcu predstaviti s više od 30 radova. Većina članova je s područja Makarske, no naša udruga nije zatvorena samo za umjetnike iz Dalmacije, što potvrđuje činjenica da će na izložbi izlagati i troje umjetnika iz BiH. Izložba će biti postavljena u Tinovoj kuli koja je sama po sebi zanimljiva i ima jedan starinski šarm i toplinu. Nadam se da će MULU nastaviti s ostvarivanjem suradnji pa se nadamo i nekoj izložbi pred ljubuškom publikom - kazala je za naš portal Ivana Glibota, tajnica MULU-a.

Na ovoj izložbi Ljubušanka Tamara Grbavac predstavit će se s radom pod nazivom "Kaotika", koji je dio njezinog novog ciklusa radova, u kojem kroz jedan kaotičan raspored i odnos likovnih elemenata simbolično oslikava aktualne društvene i osobne događaje.

- Ovo nije prvi put da izlažem s članovima MULU-a, ali mi je uvijek iznova posebno zadovoljstvo surađivati s njima - kazala nam je mlada umjetnica Tamara Grbavac.

Bolji Ljubuški