Ispiši ovu stranicu
Utorak, 29 Travanj 2014 11:09

Inicijativa za imenovanje ulica u Ljubuškom u sjećanje na Domovinski rat

Napisao/la 
Inicijativa za imenovanje ulica u Ljubuškom  u sjećanje na Domovinski rat Inicijativa za imenovanje ulica u Ljubuškom u sjećanje na Domovinski rat

Udruga roditelja i udovica PHBDR-a Ljubuški, Udruga udovica i djece PHBDR-a Ljubuški i Udruga HVIDR-a Ljubuški uputili su pismeni zahtjev načelniku općine Ljubuški Nevenku Barbariću i predsjedniku OV Ljubuški Toniju Kraljeviću za imenovanje ulica u Ljubuškom u sjećanje na Domovinski rat. Zahtjev prenosimo u cijelosti.

Predmet: Inicijativa za imenovanje ulica (Ljubuški) u sjećanje na Domovinski rat.

Poštovani,

obraćali smo Vam se u više navrata prošlim općinskim vijećima Ljubuški sa zahtjevom za imenovanje ulica u gradu Ljubuškom koje bi nosile ime po ljubuškim braniteljima tj. sjećanje na Domovinski rat, a do sada nismo u tome uspjeli.

Naime, u svakom gradu postoje ulice u spomen na Domovinski rat, osim u Ljubuškom. Pošto se primiče obilježavanje dvadeset i druge obljetnice poginulih branitelja na Krivodolu, tražimo da jedna ulica u našem gradu nosi ime "Branitelja Krivodola". Kao što već znate, na Krivodolu je poginulo pet branitelja iz ljubuške općine, a veliki broj njih je ranjen.

Uz ovu inicijativu ostavljamo Vama da predložite još koju ulicu u našem gradu koja bi nosila ime u spomen na Domovinski rat. To su naši branitelji zaslužili, a Vi imate obavezu, kao i mi, da im na taj način odamo počast te da ne budemo jedina Općina koja nema ulice u spomen na Domovinski rat.

Pokretači inicijative:

Udruga roditelja i udovica PHBDR-a Ljubuški

Udruga udovica i djece PHBDR-a Ljubuški

Udruga HVIDR-a Ljubuški