Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 30 Travanj 2014 13:30

Ivan Herceg darovao sliku ljubuškoj Gimnaziji

Napisao/la 
Ivan Herceg darovao sliku ljubuškoj Gimnaziji Ivan Herceg darovao sliku ljubuškoj Gimnaziji

Ivan Herceg, ljubuški slikar i galerist, vlasnik Art galerije „Herceg“, uručio je prigodn dar profesoru Goranu Skoki, ravnatelju Gimnazije. Riječ je o slici - umjetničkoj viziji gimnazijskog zdanja.

„Za mene je zgrada Gimnazije najljepša zgrada u Ljubuškom. Istodobno djeluje lijepo i stameno, rekao bih monumentalno. Kako stanujem u blizini često prošetam, obiđem zgradu i divim se skladu kojeg su graditelji postigli. Sama zgrada za mene je umjetničko djelo. Kao Ljubušak ponosam sam na nju. Da se ovakve građevine danas prave…“, uzdahnuo je slikar Herceg i nastavio:

„Na ovoj slici je naličje zgrade. Upravo je i to jedan od razloga zašto me gimnazijsko zdanje uvijek impresionira, lijepa je sa svih strana. Planiram uskoro slikati i lice, kad završim sliku ću također, darovati Gimnaziji. Neka svima koji vole lijepo – uposlenicima, đacima, gostima, sklad zdanja bude na oku i kad uđu u zgradu,“ kazao je Herceg.

„U ime učenika i djelatnika, zahvaljujem na slici. Nije ovo prvi put da nas Ivan Herceg obraduje darovima. Svake godine najboljim učenicima iz kviza znanja opće kulture, također daruje sliku. Jednu izložbu Škole slikanja  Art galerije „Herceg“, organizirali smo u prostorijama Gimnazije, a nadam se da će suradnja biti nastavljena,“ rekao je Goran Skoko, ravnatelj ljubuške Gimnazije.

Uglavnom, realistična umjetnička vizija zdanja iz tridesetih godina prošlog stoljeća, sada će krasiti unutrašnjost Gimnazije.

gimnazija-ljubuski.com