Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 01 Svibanj 2014 10:42

Pharrell otkrio iznenađujuću vijest o pjesmi Happy

Napisao/la 
Pharrell otkrio iznenađujuću vijest o pjesmi Happy Pharrell otkrio iznenađujuću vijest o pjesmi Happy

Američki izvođač, producent i modni dizajner Pharrell Williams otkrio je tijekom gostovanju u radijskom showu Howarda Sterna da glazbeni megahit "Happy" nije uvijek bila njegova pjesma, već od američkog glazbenika Cee-Lo Greena, piše Consequence of Sound.

Pharrellu je pjesma 'Happy'  "pala u krilo" nakon što ju je Cee-Lo proslijedio. To je već drugi po redu događaj iz kojeg je Pharell profitirao nad Greenom, budući da je autora hita "Forget you" (F... you) nedavno zamijenio na mjestu trenera u NBC-jevom glazbeno-natjecateljskom showu "The Voice".

Lepršava uspješnica "Happy" ostvarila je golemi uspjeh te zasjela na prvo mjesto glazbenih ljestvica u SAD-u, Velikoj Britaniji, Australiji, Irskoj, Novom Zelandu i 19 drugih zemalja. U Velikoj Britaniji prodana je u 1,3 milijuna primjeraka. Pjesma sa soundtracka albuma za animirani film "Despicable Me 2" te lead singl Pharellovog drugog studijskog albuma "Girl" nominirana je za najbolju originalnu pjesmu na 86. dodjeli Oscara, no pobjedu je odnijela pjesma "Let It Go" iz animiranog filma "Frozen".

HINA/Tportal.hr