Ispiši ovu stranicu
Petak, 02 Svibanj 2014 10:27

Nesreća u Italiji: Smrtno stradao 26-godišnji Šipovčan

Napisao/la 
Nesreća u Italiji: Smrtno stradao 26-godišnji Šipovčan Nesreća u Italiji: Smrtno stradao 26-godišnji Šipovčan

U teškoj prometnoj nesreći autobusa s hrvatskim putnicima u Italiji smrtno je stradao Matijas Grbavac "Lovrić" (26) porijeklom iz Šipovače, a nastanjen na Trpnju, dok je 14 osoba ozlijeđeno. Nesreća se dogodila u četvrtak oko 3 sata na autocesti A13 između Bologne i Padove kada je autobus putničke agencije Alga Travel koji je putovao iz Zagreba u Rim sletio s autoceste.

Matijas se na kobno putovanje uputio sa djevojkom iz Rijeke.

"Strašno nam je žao zbog tragedije koja se dogodila. Stradali mladić bio je naš vjerni gost i često je putovao s nama. Bio je s Pelješca, obitelj je obaviještena. O samoj nesreći ne znam detalje i nemam objašnjenje što se moglo dogoditi. U autobusu su s našim turistima bila dva vozača i vodič, autobus je novi, među najboljim u toj klasi što se kod nas može dobiti, a svi su putnici bili osigurani", kazao je Tomislav Mijić, direktor Alga Travela.

Prema neslužbenim informacijama policije, autobus je iz nepoznatih razloga skrenuo s puta i prevrnuo se na livadi pored ceste.

Hrvatski generalni konzulat u Milanu kontaktirao je prometnu policiju grada Bologne koja je potvrdila da se dogodila teška prometna nesreća, da su ekipe talijanske policije, vatrogasaca i hitne pomoći došle na mjesto nesreće, te da su svi putnici prevezeni u bolnice u Bologni, Ferrari i Imoli.

Šipovača portal