Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 11 Svibanj 2014 13:41

"Park srednjoškolaca" pomaže osobama s invaliditetom - pridružite im se!

Napisao/la 
 Park srednjoškolaca pomaže osobama s invaliditetom - pridružite im se! Park srednjoškolaca pomaže osobama s invaliditetom - pridružite im se!

Srednjoškolci ljubuške općine (aktivisti lokalnog tima "Park srednjoškolaca") priključit će se akciji prikupljanja plastičnih čepova uz pomoć kojih će biti nabavljena kolica za osobe s invaliditetom. Akcija je dio projekta "Svaki čep stavi u džep!". Prema dosadašnjim podacima, mladi iz BiH uključeni u projekt imaju osiguranih šest invalidskih kolica, ali taj broj može biti i veći ako do kraja svibnja prikupe veći broj čepova iz cijele države.

Zeničko udruženje mladih "Reaktiv" koje provodi akciju prikupljanja plastičnih čepova uz pomoć kojih će biti nabavljena kolica za osobe s invaliditetom, završilo je s prvom fazom ovog projekta, javlja Fena.

Akcija je dio projekta "Svaki čep stavi u džep!" u kojem sudjeluju mladi Sarajeva, Kaknja, Tuzle, Cazina, Bihaća, Višegrada, Brčkog, Travnika i drugih gradova.

Projekt je pokrenut prošle godine s ciljem da se prikupljanjem plastičnih čepova s boca osiguraju nova kolica za osobu s invaliditetom, a akciju su podržale brojne javne osobe. Svi prikupljeni plastični čepovi ustupit će se jednoj kompaniji iz Turske koja reciklira čepove, a za svakih 250 kilograma čepova ostvaruje se mogućnost kupnje jednih kolica koja će se pokloniti skupljačima.

Prema dosadašnjim podacima, mladi iz BiH uključeni u projekt imaju osiguranih šest invalidskih kolica, ali taj broj može biti i veći ako do kraja svibnja prikupe veći broj čepova iz cijele države. Najveći doprinos akciji u prikupljanju dala je jedna sarajevska škola s 500 kilograma i dvije kakanjske škole koje su skupile po 250 kilograma plastičnih čepova.

Ovih dana se radi na transportu prikupljenih čepova iz drugih gradova, a mjesta za prikupljanje su udruženje "Reaktiv" u Zenici i Centar za edukciju i istraživanje "Nahla" u Sarajevu, nakon što svi prikupljeni čepovi pristignu na određena mjesta bit će poslani na recikliranje u Tursku.

Akciji će se priključiti i srednjoškolci ljubuške općine (aktivisti lokalnog tima "Park srednjoškolaca").

"Akcija pomoći osobama s invaliditetom traje već duže vrijeme. Uključili smo se u završnoj fazi, stoga molimo sve one koji nam se žele pridružiti da to učine što prije. Do 31. svibnja planiramo skupiti što više čepova (u blizini doma, škole, u gradu i sl.). Ovom prilikom pozivamo vas da prikupljene čepove dostavite dolaskom u gradski park subotom od 12:00 do 14:00 sati, kako bi ih naši volonteri preuzeli. Ukoliko niste u mogućnosti učiniti to subotom, javite nam se u inbox Facebook stranice Park Srednjoškolaca zbog detaljnijeg dogovora", kazali su za Bolji Ljubuški mladi aktivisti, članovi tima "Park srednjoškolaca".

Pridružite se!

Bolji Ljubuški