Ispiši ovu stranicu
Petak, 16 Svibanj 2014 13:29

Ljubuški maturanti oprostili se od srednjoškolskih klupa

Napisao/la 
Ljubuški maturanti oprostili se od srednjoškolskih klupa Ljubuški maturanti oprostili se od srednjoškolskih klupa

Za ljubuške maturante, njih 298, danas je poseban dan. Uz pjesmu i veselje na gradskim ulicama i u srednjim školama, proslavili su kraj srednjoškolskog obrazovanja.

Oko 11:00 sati maturanti su se uz pratnju policije uputili gradskim ulicama, potom je nastavak slavlja upriličen u srednjim školama. I ove godine, kao i njihovi prethodnici, svoj imidž upotpunili su prigodnim majicama s različitim natpisima, a neizostavno je bilo i kupanje u fontani u središtu grada.

Od srednjoškolskog obrazovanja u Ljubuškom danas se oprašta 92 maturanata iz Gimnazije Ljubuški i 206 maturanata iz SSŠ Ruđera Boškovića.

Evo što je ljubuškim gimnazijalcima poručila prof. Mirela Čuvalo:

- Draga 47. generacijo gimnazijalaca, "nema više vraćanja ka starom"! Neka vam je sretan korak u budućnost. Nađite barem "četiri načina" za sve putove k snovima. Ogradite srce "nevidljivim bedemima". Ne "odlamajte se od zavičaja" skroz :-). Budite spremni na pokoji "razuman uzmak" i čuvajte "kristalnu kocku vedrine" u svojim očima... (Naravno, stavite točku iza rednog broja i odvojite ne od glagola).prof cuvalo

 

VIDEO ISJEČAK slavlja maturanata:

Bolji Ljubuški/Foto: prof. Mirela Čuvalo