Ispiši ovu stranicu
Petak, 23 Svibanj 2014 14:33

Na Krivodolu obilježena 22. obljetnica pogibije petorice ljubuških branitelja

Napisao/la 
Na Krivodolu obilježena 22. obljetnica pogibije petorice ljubuških branitelja Na Krivodolu obilježena 22. obljetnica pogibije petorice ljubuških branitelja

Danas je na Krivodolu, u povodu 22. obljetnice pogibije hrvatskih branitelja Nedjeljka Bandura, Žarka Miličevića, Slavka Macana, Ante Tolića i Adisa Mujanovića, na mjestu pogibije održana komemoracija i prigodna molitva.

I danas su do Krivodola „potegnuli“ mnogi, rodbina poginulih, suborci, prijatelji, predstavnici općinskih i županijskih vlasti, mještani Krivodola, učenici osnovne škole s Kruševa i drugi. Svi su oni došli pomoliti se na mjestu pogibije petorice branitelja i zahvaliti im se za njihovu nesebičnu žrtvu.

Nakon što su na spomen-obilježje položili vijence i zapalili svijeće članovi obitelji poginulih, udruge proistekle iz rata, predstavnici civilnih vlasti te suborci i prijatelji, nazočnima se prigodnim riječima obratio fra Velimir Mandić, humački gvardijan još jednom ukazavši na veličinu žrtve koju su podnijeli poginuli branitelji na Krivodolu i diljem Hrvatske i BiH.

Uz fra Velimira u Službi riječi sudjelovali su don Ljubo Planinić, župnik s Kruševa, te fra Petar Ljubučić i fra Goran Azinović.

Mile Kraljević/Radio Ljubuški