Ispiši ovu stranicu
Subota, 07 Lipanj 2014 06:14

Danas hodočašće na biciklima u čast sv. Ante

Napisao/la 
Danas hodočašće na biciklima u čast sv. Ante Danas hodočašće na biciklima u čast sv. Ante

Hodočašće na biciklima u čast sv. Ante pod sloganom "Zdrav duh u zdravom tijelu", u organizaciji Fakulteta prirodnoslovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, Društva pedagoga TZK Ljubuški te biciklističkih klubova Mostar i Brotnjo, održat će se u subotu (7. lipnja). Ovo hodočašće podržat će i članovi Biciklističkog kluba Ljubuški.

Peto po redu biciklističko hodočašće polazi iz Mostara ispred "Kosače" u 9:00 sati, odakle se u koloni ide prema Čitluku gdje se u 10:30 sati priključuju biciklisti te se nastavlja prema Međugorju u kojem je predviđeno kratko zaustavljanje i molitva ispred crkve sv. Jakova.

Put dalje nastavlja ispod Križevca, preko Miletine i Crnopoda do Ljubuškog, pa do svetišta sv. Ante na Humcu gdje je planirana kratka molitva i blagoslov za sve sudionike, nakon kojeg će biti upriličeno prigodno druženje na Mandića Jazu - Čeveljuši.

Oranizatori žele naglasiti rekreativnu i duhovnu komponentu ovoga hodočašća kroz druženje, molitvu i bickliranje, a sve u čast i spomen svetog Antuna Padovanskog čiji se blagdan slavi 13. lipnja na Humcu, što je i povod organiziranju ovoga događaja.

Bolji Ljubuški