Ispiši ovu stranicu
Subota, 31 Svibanj 2014 10:29

Petra Ćutuk i Mila Grizelj učenice generacije OŠ Tina Ujevića

Napisao/la 
Petra Ćutuk i Mila Grizelj učenice generacije Petra Ćutuk i Mila Grizelj učenice generacije

Učenici, nastavnici i ostalo osoblje na posebno su svečan i slavljenički način proslavili svoj dan, točnije 111. obljetnicu rada i postojanja škole. U školskoj dvorani održan je kulturno-zabavni program izvedbom niza igrokaza, recitacija i pjesama.

Bogat program

Ravnatelj Jozo Zadro iskoristio je priliku učenicima i djelatnicima škole čestitati njihov dan  te ukratko podsjetio na nekoliko činjenica iz povijesti škole i općenito o povijesti osnovnog školstva na našim prostorima.
Ravnatelj je posebno čestitao i uručio priznaje učenicima generacije te im zaželio uspjeh u daljnjem školovanju i životu. Zbrajanjem glasova na razini cijele škole uključujući i područni odjel Klobuk, učenik, odnosno učenica generacije je Petra Ćutuk, a na razini matične škole Mila Grizelj. Razlika u zbroju bodova prvoplasirane i drugoplasirane učenice iznosila je jedan bod, pa je tako pobjednica skupila 123 boda, a drugoplasirana učenica 122. Škola je ove vrijedne učenice nagradila knjigom “Hrvatski pravopis” i diplomom koju im je uručio ravnatelj škole tom prilikom naglasivši kako se nada da će nastaviti s radom i učenjem u srednjoj školi kao što su to ovdje činile. “Hrvatskim pravopisom” je nagrađen i Pavle Pavićević, koji je osvojio nagradu na Danima hrvatskog jezika.
Druženje povodom ovog svečanog dana nastavilo se uz nogometni dvoboj domaćih učenika protiv gostiju, točnije učenika Osnovne škole Ante Brune Bušića – Rakitno, koji je u napetoj borbi završio 4:2 pobjedom domaćina. Drugu utakmicu su odigrali učenici osmih razreda protiv učenika od 5. do 7. razreda pojačanih nastavnikom Vladom Kraljevićem, a koja je završila  pobjedom osmaša 7:4.

622 učenika

Kažimo kako je u tekućoj školskoj 2013./’14. ovu ustanovu pohađalo 622 učenika, što je za 25 učenika manje nego u prethodnoj godini. Uzrok višegodišnjeg pada broja učenika i stagnacije ravnatelj Jozo Zadro vidi u depopulaciji prostora na kojem škola djeluje, odlasku jednog broja učenika u škole na području Vrgorca, kao i u odlasku određenog broja učenika u škole u Ljubuškom.

Z. Volarević/Dnevni list

1 komentar