Ispiši ovu stranicu
Subota, 31 Svibanj 2014 18:16

"Park srednjoškolaca": Hvala na doprinosu akciji pomoći osobama s invaliditetom

Napisao/la 
Park srednjoškolaca: Hvala na doprinosu akciji pomoći osobama s invaliditetom Park srednjoškolaca: Hvala na doprinosu akciji pomoći osobama s invaliditetom

Akcija prikupljanja plastičnih čepova uz pomoć kojih će biti nabavljena kolica za osobe s invaliditetom, a koju su proveli srednjoškolci ljubuške općine (aktivisti lokalnog tima "Park srednjoškolaca"), privedena je kraju. Akcija je dio projekta "Svaki čep stavi u džep!".

- Oko 15 kg težak paket pun plastičnih čepova sinoć je autobusom poslan u Zenicu. Zadovoljni smo konačnim ishodom i ovom prigodom zahvaljujemo svim sudionicima; učenicima osnovnih i srednjih škola te ljubuškim vrtićima, koji su se odazvali ovoj akciji - kazali su za Bolji Ljubuški aktivisti lokalnog tima "Park srednjoškolaca".

Podsjetimo, projekt je pokrenut prošle godine s ciljem da se prikupljanjem plastičnih čepova s boca osiguraju nova kolica za osobe s invaliditetom, a akciju su podržale brojne javne osobe. Svi prikupljeni plastični čepovi ustupit će se jednoj kompaniji iz Turske koja reciklira čepove, a za svakih 250 kilograma čepova ostvaruje se mogućnost kupnje jednih kolica koja će se pokloniti skupljačima.

U ovu akciju uključili su se mladi Sarajeva, Kaknja, Tuzle, Zenice, Cazina, Bihaća, Višegrada, Brčkog, Travnika i drugih gradova, a glavni pokretač akcije je zeničko udruženje mladih "Reaktiv".

Bolji Ljubuški